Çfarë emri marrim kur pagëzohemi? Ne duhet të pagëzohemi për faljen e mëkateve tona Apostulli Pjetër këshilloi: “…Pendohuni dhe secili prej jush le të pagëzohet në emër…

Zoti i përjetshëm

Çfarë është Cezari biblik? Termi "cezar" është përdorur shpesh, në vendet me traditë të krishterë, për të identifikuar fuqinë e përkohshme (në krahasim me pushtetin ...

Zoti i përjetshëm

Çfarë nënkuptohet me reformën fetare? ÇFARË ËSHTË REFORMA FETARE… Reforma protestante — ose thjesht Reformacioni — njihet si lëvizja fetare e krishterë që filloi në Gjermani në…

Zoti i përjetshëm

Si duhet të shpallet Fjala e Perëndisë? Si bëhet novena? Për të lutur këtë novena duhet të lutesh çdo ditë lutjen për të filluar, lutjen...

Zoti i përjetshëm

Kush e vrau mbretin Saul të Biblës? Mbreti i plagosur, duke supozuar se do të kapej nga filistinët, i kërkoi shqyrtarit të tij që ta vriste, por…

Zoti i përjetshëm

Çfarë thotë Bibla për epshin? Prandaj, epshi konsiderohet një sjellje mëkatare ose imorale, siç tregohet në Bibël në libër...

Zoti i përjetshëm

Çfarë është feja tradicionale? Fetë tradicionale bazohen në një ceremoni intensive të shkëmbimit të të gjallëve me paraardhësit e tyre dhe nga ana tjetër me…

Zoti i përjetshëm

Cili është funksioni i Kishës Katolike? Brenda tre funksioneve të tij thelbësore janë: Mësoni, Shenjtëroni dhe Qeverisni, të cilat formojnë një njësi; për shkak të kësaj...

Zoti i përjetshëm

Kush është Ban nga 7 mëkatet vdekjeprurëse? Ban (Nanatsu no Taizai) Ndalimi i profesionit Anëtar i shtatë mëkateve vdekjeprurëse Origjina e Pyllit të Mbretërisë së Luanëve të Mbretërisë së Zanave…

Zoti i përjetshëm

Pse u persekutuan të krishterët nga romakët? Arsyeja më e mundshme e persekutimit ishte, nga ana e hebrenjve, herezia e dukshme që…

Zoti i përjetshëm