Какво име добиваме кога се крстиме? Мора да се крстиме за простување на нашите гревови Апостол Петар опомена: „...Покајте се и секој од вас нека се крсти во името...

вечен Бог

Што е Цезар библиски? Терминот „цезар“ често се користел, во земји со христијанска традиција, за да се идентификува временската моќ (наспроти моќта...

вечен Бог

Што се подразбира под верска реформа? ШТО Е РЕЛИГИСКАТА РЕФОРМА… Протестантската реформација — или, едноставно, реформацијата — е позната како христијанско религиозно движење кое започна во Германија во…

вечен Бог

Како треба да се објави Божјата реч? Како е направена новената? За да ја молиш оваа нова, мора секој ден да ја молиш молитвата за почеток, молитвата...

вечен Бог

Кој го уби библискиот крал Саул? Ранетиот крал, претпоставувајќи дека ќе биде заробен од Филистејците, побарал од својот оклопник да го убие, но…

вечен Бог

Што вели Библијата за страста? Затоа, страста се смета за гревовно или неморално однесување, како што е наведено во Библијата во книгата...

вечен Бог

Што е традиционална религија? Традиционалните религии се засноваат на интензивна церемонија на размена на живите со нивните предци и за возврат со…

вечен Бог

Која е функцијата на Католичката црква? Во рамките на неговите три суштински функции се: Поучува, осветува и управува, кои формираат единица; поради ова...

вечен Бог

Кој е Бан од 7-те смртни гревови? Бан (Nanatsu no Taizai) Забране занимање Член на седумте смртни гревови Потекло на шумата на Кралството на лавовите на самовилите…

вечен Бог

Зошто христијаните биле прогонувани од Римјаните? Најверојатната причина за прогонството била, од страна на Евреите, очигледната ерес дека…

вечен Бог